Menu

Atelierrestylane.se

Restylane

Restylane är varunamnet för en serie skönhetsprodukter som tillverkas av företaget Q-med. Främst rör det sig om fillers, men företaget tillverkar även andra produkter avsedda att ge huden och ansiktet en revitalisering genom återfuktning eller genom att bygga upp volym. Gemensamt för alla Restylaneprodukter är att de innehåller en variant av kroppens egen hyaluronsyra, ett ämne som kroppen använder för att smörja lederna och återfukta huden. Den hyaluronsyra som finns i Restylaneprodukterna är icke-animalisk, vilket minskar risken för allergiska reaktioner.

Restylane har använts sedan nittiotalet och upp till idag har över 20 miljoner behandlingar gjorts världen över med Restylane. Det räknas som ett av de största och säkraste varunamnen på marknaden och används av i stort sett alla skönhetssalonger i Sverige.

Fillers – skapar volym och slätar ut rynkor

Restylane Fillers är en sorts gel innehållande hyaluronsyra. Hyaluronsyran gör att fillern drar åt sig fukt, vilket hjälper till att skapa volym i det injicerade området, släta ut rynkor och ge huden lyster. Fillern injiceras med en mycket tunn nål på de utvalda ställena och effekten blir vanligtvis tydlig efter några dagar. Alla fillers från Restylane är icke-permanenta och effekten håller vanligtvis i sig mellan 6 månader och ett år. Det ger möjlighet att upphöra med eller förändra behandlingen allteftersom huden förändras på naturlig väg ju äldre man blir.

Restylane har flera olika sorters fillers. Bland dem kan nämnas Restylane Perlane, som främst används för att ge volym åt läppar och till att släta ut rynkor och veck i huden, och Sub-Q, som främst används för att skapa volym och markera kindben och käklinjer. Det är konsistensen på fillern som i mångt och mycket avgör användningsområdet.

Restylane Skinboosters – återfuktar huden inifrån

Ju äldre man blir, desto mer försvinner kollagen (ett protein som stärker hud, ben och vävnad) och elastiska fibrer från huden och gör den tunnare, torrare och mindre elastisk. Skinboosters är en serie produkter från Restylane som utnyttjar de återfuktande kvaliteterna hos hyaluronsyra för att hjälpa huden. Till skillnad från fuktkrämer som appliceras på ansiktet injiceras Restylane Skinboosters under huden på samma sätt som en filler och påverkar den inifrån. Huden får hjälp att långsamt stärkas och bli fastare och dess naturliga fuktighet återställs.

Restylane Skincare – för användning utanpå huden

Restylane tillverkar också en rad geler och krämer innehållande hyaluronsyra, som på olika sätt hjälper huden att bromsa ålderstecknen. Dagkrämer, nattkrämer, ansiktsrengöring och eye serum är några exempel. Gemensamt för dessa produkter är att de jämnar ut små linjer i ansiktet och att de hjälper till att reflektera ljus, vilket ger huden lyster. Dessa krämer finns att köpa hos de flesta skönhetssalonger. Där kan du även få tips och råd om vilken produkt som kan passa dig och hur den bäst används.

Viktigt att välja rätt salong

Vill du genomgå en behandling med fillers eller skinboosters ska du alltid vända dig till en certifierad skönhetssalong med en medicinskt ansvarig sjuksköterska. De allra flesta skönhetssalonger i Sverige erbjuder behandlingar med produkter från Restylane, som är ett säkert kort om du vill prova på en skönhetsbehandling för första gången.