Menu

Atelierrestylane.se

Är hårborttagning med laser farligt?

Allt fler kvinnor i Stockholm väljer att ta bort oönskad hårväxt med laser. Hårborttagning med laser har många fördelar: det är smärtfritt, huden blir inte irriterad och dessutom är behandlingen permanent efter att den upprepats några gånger. Just att behandlingen är permanent är nog anledningen till att metoden blivit så populär. Att vaxa, raka eller plocka bort håren är både tröttsamt, smärtfritt och dessutom måste man göra om behandlingen ofta eftersom hårstråna växer tillbaka, inte sällan dessutom i större antal än förut.

Inte riskfritt med laser

Men vissa kvinnor vill inte prova på laserbehandling eftersom de oroar sig för att det kan finnas risker med att ta bort hår på det här sättet. Och helt riskfritt är det aldrig att genomgå en behandling med laser, så visst finns det fog för oron. Om den som utför behandlingen är dåligt insatt i vad laser kan få för konsekvenser om den används på ett felaktigt sätt, så finns det risker med behandlingen.

Laser kan om den används felaktigt orsaka brännskador på huden, som kan vara svårläkta och ge upphov till infektioner. En laserstråle av den typ som används vid hårborttagning kan om den träffar ögat orsaka skador på näthinnan och till och med orsaka synbortfall. Men det är också viktigt att komma ihåg att hårborttagning med laser är fullständigt ofarlig om den bara utförs på rätt sätt och i enlighet med de säkerhetsföreskrifter som finns.

Vem som helst kan kalla sig diplomerad

När man vill hitta en seriös behandlare med laser måste man gräva lite djupare än att bara välja en klinik där personalen kallar sig ”diplomerad” eller ”certifierad” hudterapeut. Dessa titlar är oskyddade och vem som helst kan använda dem för att locka kunder. Be att få se ett bevis på att de som utför laserbehandling på kliniken (också en oskyddad beteckning) är medlemmar i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR). Det garanterar att de har den kompetens och kunskap som behövs för att kunna utföra hårborttagning med laser på ett säkert och effektivt sätt.

Byt salong om du känner dig osäker

Hårborttagning med laser kräver flera behandlingar, eftersom hårsäckarna måste angripas i tillväxtfasen, när hårstråna växer. Alla hårsäckar befinner sig i olika faser, och på grund av detta måste man göra behandlingen åtminstone fem, sex gånger för att kunna räkna med att ha kommit åt alla hårsäckar. Känner du dig osäker på din behandlares kompetens efter första försöket, chansa inte utan byt salong. Det finns tillräckligt många bra skönhetssalonger i Stockholm som erbjuder kompetent och effektiv hårborttagning med laser, och du hittar lätt en klinik som kan hjälpa dig och där du känner dig trygg med att du får en behandling som sker enligt gällande säkerhetsföreskrifter. Läs mer: https://www.hårborttagninglaserstockholm.se.