Menu

Atelierrestylane.se

Är tandimplantat säkert att sätta in?

Tandimplantat blir allt vanligare. Det kan vara som alternativ till löständer, eller att du vill ha ett vackert och jämnt leende. Tandimplantat betyder inte att du behöver byta alla tänder.

Tandimplantat är ett kirurgiskt ingrepp som kräver kunniga tandläkare. Det finns också många olika sorters system och flera metoder för hur ingreppet går till. Kortfattat så ersätts dina tänder med fastskruvade tänder. Ska du åtgärda hela munnen på grund av exempelvis tandlossning kan hela behandlingen ta lite tid. Detta då det måste läka mellan olika behandlingar. Det går inte att göra tandimplantat om du har en pågående infektion, utan då måste det läka. Tandimplantat är en säker behandling hos erfarna tandläkare.

Vad kan du förvänta dig?

När du vänder dig till en tandläkare för tandimplantat kan du vänta dig en noggrann undersökning. Tandläkaren behöver säkerställa att behandlingen passar dig och dina förutsättningar. Beroende på anledning kan det också läggas fram olika behandlingar. När det gäller att sätta in implantat görs det under lokalbedövning. Det vill säga om det inte finns stora anledningar som gör att du behöver sövas. Det är ytterst ovanligt att narkos är ett alternativ. Fördelen med tandimplantat är att det finns goda förutsättningar att slutresultatet är helt permanent. För implantat är nästan lika hållbara som en vanlig tand. Det gör att även om priset är lite högre än andra behandlingar, som proteser eller bryggor, så håller det bättre. Har du frågor om tandimplantat bör du kontakta en specialist på implantat som hjälper dig.