Menu

Atelierrestylane.se

Återfå självförtroendet efter bröstcancern

Många kvinnor som har tvingats ta bort ett eller båda brösten lider i tysthet. Glädjen att klarat sig från cancern grumlas av dåligt självförtroende och nedstämdhet på grund av avsaknaden av sina bröst. Livet efter operationen kan vara en berg- och dalbana rent känslomässigt.

Vissa överväger en bröstoperation för att få tillbaka sina bröst. Men långt ifrån alla vill göra detta ingrepp. Det kan vara av känslomässiga själ eller att man helt enkelt inte vill sätta sig under kniven.

Men det finns faktiskt en enkel och snabb hjälp att få, nämligen bröstproteser. Det är väldigt naturtrogna inlägg som man har i sin BH eller baddräkt. Det finns en mängd olika storlekar och former på bröstproteser.

Har man ett friskt bröst anpassar man bröstprotesen enkelt till det och provar ut en naturtrogen kopia. Vid dubbel mastektomi, alltså när man opererat bort båda brösten, har man mer frihet att välja två nya bröstproteser i valfri form och storlek.

Många använder även bröstproteser i väntan på bröstoperationen.

Unik passform

En bra bröstprotes har väldigt skönt material och härlig passform. Det krävs då man bär den många timmar varje dag och att den inte glider i väg. Det finns även ett brett utbud av olik BH:ar och baddräkter som är utformade att passa och fungera med olika bröstproteser. Dessa har en speciellt utformad fick där man lägger protesen. Det finns massor med snygga designer, färger och mönster som gör att du kommer att hitta en som passar dig. Det finns även bröstproteser som passar en vanlig BH.

Gratis att prova ut en bröstprotes

Har man remiss från sin läkare är det gratis att prova ut en bröstprotes. Det går även att få hela kostnaden för bröstproteser efter genomgången mastektomi efter en cancerdiagnos. Undersök med din läkare om du känner att det påverkar din vardag.

Självförtroendet och livslusten ökar

Men perfekt utprovade bröstproteser känner många att självförtroendet ökar. Många kvinnor vittnar om att de känner sig kvinnliga igen och känner ökad livslust. Brösten är starkt förknippade med kvinnlighet historiskt sätt och i dagens samhälle. Helt plötsligt känner många sig vackra igen och avsaknaden av det gamla bröstet eller brösten minskar. Man slipper skammen som många känner och kan börja klä sig kvinnligt igen och slipper gå i för stora tröjor. Det kan verka ytligt men är väldigt vanligt efter en väldigt jobbig period när man fått sin cancerdiagnos. Behandling av cancer är väldigt tuff och jobbig för alla.