Menu

Atelierrestylane.se

Därför är det noga med vad du injicerar i kroppen

Många förknippar Restylane med olika behandlingar med Filler. Det är inte så konstigt då Restylane är det varumärke som använts mest som Filler för olika behandlingar, som att bli av med rynkor, förstora läpparna, rätta till ansiktsformen och mycket mer. Här anser vi att Restylane är den Filler som är mest pålitligt när det kommer till ämnen som vi injicerar i kroppen. Här förklarar vi varför.

Vi vill uppmärksamma att det alltid är viktigt att ta reda på vad som ingår i en Filler. Visar det sig att det är Restylane, då kan man vara säker på att det borde gå bra, men fall inte för billigare priser när det kommer till att injicera nya ämnen i kroppen. Tänk på att de som arbetar med skönhetsprodukterna själva är säljare. Deras uppgift är inte att skydda din kropp. Det måste du själv göra. De som arbetar på skönhetsklinikerna har som uppgift att sälja så många produkter de bara kan.

Här rekommenderar vi däremot Restylane, i och med att det har använts i så pass många år, ända sedan i mars 2005 sedan det godkändes av United States Food and Drug Administration (FDA) i USA. Vi anser att så oss många människor världen över har använt sig av Restylane, och vi har inte sett några negativa rapporter som kommer från användningen av Restylane.

Restylane innehåller bra och pålitliga ämnen, bland annat det kroppsegna ämnet hyaluronsyra, som i sin tur innehåller glukosaminoglykan. Det kroppsegna ämnet hyaluronan har en förmåga att ta upp vatten och finns naturligt i människokroppen i form av brosk, som binder samman musklerna i benvävnaden.

Det som är bra med ett Filler som innehåller det kroppsegna ämnet  hyaluronsyra, är att kroppen inte reagerar med att stöta bort ämnet ur kroppen. Ämnet integreras snabbt i kroppen och fyller sin funktion på ett bra sätt.

Det finns ju andra sorts Filler som också innehåller hyaluronsyra, men har av naturliga skäl även andra ämnen, med andra namn, som till exempel Juvederm. Andra Filler – med andra varumärken och namn – har olika sammansättning med olika funktioner och påverkar därför kroppen på olika sätt.

Sedan finns det Filler som innehåller andra kroppsegna ämnen, till exempel Hydroxylapatit, som är ett mineralämne och som förekommer naturligt i vårt skelett och tänder. Det finns olika varumärken med Hydroxylapatit, till exempel finns det ett som heter Radiesse och består till 30% av Hydroylapatit och 70% av en vattenbaserad gel. Vi anser att det finns för få behandlingar med Radiesse, och kan därför inte rekommendera det, då vi anser att det krävs längre tids användning för att veta säkert att man inte drabbas av allvarliga biverkningar.

Även om tillverkarna hade en del problem i början med Restylane, vilket visade sig bero på proteininnehåll, har man ändra i sin formula efter det, har inga negativa biverkningar rapporterats in. Restylane är ett av de mest säkra produkterna när det kommer till Filler – därför rekommenderar vi användningen av Restylane för Filler.