Menu

Atelierrestylane.se

Kontrollera skönhetsföretaget noga innan du anlitar dem

Det är inte länge sedan vi hade en stor skandal med bröstimplantat som sprack i kvinnors bröst. Det medförde oerhörda lidanden för kvinnorna som drabbades av spruckna bröstimplantat. Det visade sig senare att det material som hade spruckit och som man hade använt var silikon, avsett för industriellt bruk, och inte inuti människor. Överhuvudtaget visade det sig att det inte fanns någon reglering av vad man opererade in i människors kroppar. Det var som om alla parter tyckte att ”vill man vara fin så får man lida pin”. Fortfarande idag råder det en oordning på området när det kommer till vad och hur man får göra med människor som underkastar sig olika metoder inom skönhetsindustrin.

Det är inte lika rigorösa krav som på läkemedel

Det borde ju vara lika rigorösa krav på kontroller som då det kommer till läkemedel, kan man ju tycka. Många kvinnor lider antagligen i hemlighet då de provar på nya metoder som lovar runt men håller tunt. Därför bör du själv alltid kontrollera de skönhetskliniker som du funderar på att anlita för olika behandlingar. Det du alltid bör kontrollera är:

  1. Har personalen den kompetens som de lovar?
  2. Vilka material använder de sig av och är de materialen godkända av Socialstyrelsen?
  3. Är de seriösa och betalar skatt som de ska?

Den första frågan är nästan viktigast. Ibland kan de lova att personalen är legitimerade läkare och sjuksköterskor, därför att de vill låta påskina att de är mer seriösa och att man ska lita mer på dem. Många gånger kan de påstå sådant utan att tas i örat av Socialstyrelsen som är den myndighet som fattar beslut som någon ska få en läkar- eller sjuksköterskelegitimation.

Den andra frågan är lika viktig som den första. Använder de sig av något nytt och påstått bra material, så måste det gå att verifieras, till exempel av Socialstyrelsen som är den enda myndighet som har någon slags kontroll över dessa företag som arbetar inom skönhetsbranschen.

Den tredje frågan om företaget verkligen är seriöst, är lite svårare att ta reda på. Då bör du ta reda på om de betalar de skatter som de ska till Skatteverket. En snabb sådan koll är att gå in på allabolag.se, offret.se eller redo.se.

Hittar du ingen information om företaget bör du absolut inte anlita dem

Vid en första kontroll ser du ganska snabbt om du bör gå vidare i en vidare kontroll för att se om det finns något som antyder att du bör vara misstänksam. I sådana fall bör du gå vidare i din kontroll och kontrollera dem närmare. Kommer du ingen vart i din kontroll, ska du inte anlita dem. Anlita bara dem, som du kan kontrollera och som visar sig vara seriösa, har de läkar- och sjuksköterskelegitimationer som de påstår att de har. Läs mer om en metod som inte inbegriper plastikoperationer, utan som innebär ett ansiktslyft utan kirurgi på: ansiktslyftutankirurgi.se.