Menu

Atelierrestylane.se

När du inte är nöjd med dina bröst

Det här med bröst kan vara en lång historia. Vi växer upp med ideal om hur brösten ska se ut. Särskilt kvinnor är ju föremål för påtryckningar om hur brösten ska se ut. Redan i skolan, på mellan- och högstadiet kan tjejerna få uppmärksamhet på hur brösten ser ut. Det finns historier om killar som ger betyg på tjejerna utifrån hur stora brösten är, om de är snygga eller inte.

Man kan åtgärda det mesta numera

För många som då har mycket små bröst, är det lätt att det blir ett komplex över att ha för små bröst. Som tur är, kan man åtgärda det. Tekniken har verkligen gått framåt och bröstoperationerna har blivit allt säkrare. Det har varit mycket debatt om detta, och med rätta, då det har funnits (och finns fortfarande) en hel del skojare på området. Skandalen med PIP-implantat har skadat branschen, då det franska bolaget sålde silikon för bruk inom industrin och som inte alls passade i människokroppen. I Sverige är vi fortsatt noggranna med vilket material som opereras in i kvinnors kroppar. Det är viktigt att alltid ta reda på så mycket man bara kan om den klinik som du väljer för din bröstoperation.

Välj en säker klinik med utbildad personal

När det kommer till den egna kroppen, vill vi starkt rekommendera att vara försiktig, och inte anlita en klinik som inte har några bra omdömen, som tar märkliga priser och som kanske använder något material som inte är allmänt känt. Det gäller att se upp med vad man låter någon annan göra med den egna kroppen. Då är det bättre att betala lite mer och bara anlita en klinik som är erkänt duktig och ta tid att kontrollera upp den kliniken som du anlitar.

Det kan det kosta att genomgå en bröstoperation

Väljer du en seriös klinik som utför bröstoperationen åt dig, kan det kosta mellan 40.000-60.000 kronor. Om du till exempel samtidigt väljer att lyfta brösten (kan hända om man är lite till åren kommen att brösten hänger) kan det kosta mellan 50.000-70.000 kronor. Kostar det mindre än detta, bör du dra öronen åt dig och kontrollera den klinik, som erbjuder ett mycket lägre pris än detta, extra noga. Är du osäker kan du alltid ringa upp Socialstyrelsen och rådfråga dem om just den klinik som du funderar på. De är den myndighet som bör kontrollera klinikerna i denna bransch. Det är bättre att kontrollera en gång för mycket än en gång för lite.