Menu

Atelierrestylane.se

Tandläkare i Solna ökar i antal

Det blir fler och fler tandläkare som söker sig till Solna. Därför kan du med lätthet hitta din egen speciella tandläkare i Solna som du tycker det är skönt att gå till. Någon som bryr sig om dig.

Det är inte varje dag du behöver uppsöka en tandläkare men när det väl är dags är det skönt att ha sin alldeles egen att gå till. När människan kommit upp i en viss ålder börjar det synas på tänderna att hon levt länge. En del tänder är då så illa däran att det kan behövas en rotfyllning för att de ska kunna gå att använda.

Hur går det till när en tandläkare i Solna lagar en rotfyllning?

Om det är så illa att du fått in bakterier i munnen och de sedan letat sig ner in under tanden kan det uppstå en intensiv smärta och värken känns mer eller mindre outhärdlig. För att kunna avlägsna denna smärta kan det behövas ett större ingrepp. Då tar man först och gör rent hus inne i tanden. Alla tandtroll ska bort och det ska bli en riktig storrengöring av allt.

Det borras och sedan fejas det och avlägsnas sådant som inte ska vara kvar. När allt är avlägsnat går det att fylla igen hålet ända in till roten. Det kallas därför att man gör en rotfyllning. I vissa besvärliga fall har även nerverna i pulpan under tanden blivit infekterade eller inflammerade. Även dessa kan i så fall behöva avlägsnas innan fyllningen läggs på plats i tanden.

Vad vet en tandläkare i Solna om skalfasad?

Om din tandläkare i Solna håller på med estetisk tandvård kan du vara säker på att hen vet det mesta hen behöver veta om skalfasader. Det är ett mycket hållbart alternativ till att hålla på med tandblekning eller att sätta in ett implantat. Dessutom håller det ungefär i 20 år och det är alltså inget man behöver byta titt som tätt.

En skalfasad kan man fästa direkt på dina tänder. Det handlar mer om utseende än ett kliniskt behov. Du kan behöva en om du till exempel har väldigt sneda eller trånga tänder. Fasaden döljer då det sneda och trånga genom att man fäster en liten tunn bit porslin direkt på varje tand. Den är då utformad för att passa den befintlig tanden samtidigt som den har ett rakare skal och på så sätt ger dig ett vackrare leende och en rakare tandrad.