Menu

Atelierrestylane.se

Därför är Botox, Filler och Coolsculpting bättre än plastikoperation

Det händer mycket inom skönhetsbranschen just nu. Det är positivt då det är så pass många som använder sig av olika behandlingar inom skönhet. Och lönsamheten har verkligen rullat in de senaste åren. Vi vänder oss till skönhetsbranschen mer än någonsin.

Förut, säg för 30 år sedan, begränsades skönhetsbehandlingarna till håret, sminkningen och plastikoperationer. Plastikoperationerna begränsades då till skådespelare och rika människor som hade råd att lägga tid och pengar på dyra kirurgiska ingrepp.

Numera är operationerna mer allmänna och även vanliga, dödliga har idag råd med plastikoperationer. Det, plus att det finns allt fler behandlingar som rättar till människors utseende. Idag är skönhetsingreppen mer allmängods och tillgängliga för de flesta. Vi ser fler behandlingar med olika innehåll och metoder.

Men vad är bra? Vilka metoder är bättre och vilka är sämre? Vilka är de största skillnaderna mot plastikoperationer? Vilka för- och nackdelar finns det om man jämför behandlingar med Filler, Botox, Coolsculpting och plastikoperationer? Här går vi igenom för- och nackdelar med de olika behandlingarna.

Skillnader mellan plastikoperationer och olika behandlingar

En plastikoperation kan kosta allt mellan 30.000-100.000 kronor, beroende på vad som ska åtgärdas. En injektion med Botox eller någon Filler kan kosta mellan 1.000-5.000 kronor, en behandling med Coolsculpting kan kosta allt mellan 3.000-10.000 kronor. När man genomgår en operation bör man vara sjukskriven i flera veckor efteråt. Hur länge du bör vara sjukskriven, beror på vilken del av kroppen som du har opererat.

I regel gäller åtminstone en eller två veckors sjukskrivning efter en operation. Särskilt om man har genomgått en operation och sövts bör man vara sjukskriven i minst några veckor efteråt. Som alla förstår är det ett stort ingrepp att skära i kroppen, och kroppen behöver läka efter ett sådant ingrepp.

Hur utseendet förändras eller förbättras efter behandlingar med Botox, Filler eller Coolsculpting beror på hur omfattande behandlingen är och vad som har åtgärdats. Det är mer riskabelt att opereras än att injiceras med Botox, Filler eller att genomgå en behandling med Coolsculpting.