Menu

Atelierrestylane.se

Unna dig själv piggare ögon!

Ibland kan det hänga på ögonlocken om man ser pigg och fräsch ut. Så är det. En del får hängande ögonlock, om man inte sover särskilt bra på nätterna. Då är det lätt att kroppen inte hinner återhämta sig om man inte sover tillräckligt länge eller djupt. En del får ringar under ögonen, påsar under ögonen och andra får hängande ögonlock. Ibland hjälper inga gurkor i världen för att få bort de hängande ögonlocken eller påsarna under ögonen. Inget annat hjälper än en ögonlocksplastik.

Känsligt när det kommer till operation kring ögonen

Många kan tycka att det är särskilt känsligt med operationer som gäller området kring ögonen. Då är man extra noga med vem man anlitar och vad de ska göra. Det gäller att välja plastikkirurg noga, det gäller helt enkelt att välja den som är bäst på ögonlocksplastik. Det är mycket viktigt att du själv kontrollerar den som ska operera dina ögon, särskilt som det finns mycket liten kontroll på plastikindustrin. Den är inte alls så kontrollerad som läkemedelsindustrin, vilket är rätt så anmärkningsvärt. Därför rekommenderar vi var och en att själv utföra de viktiga kontroller som man bör göra innan man låter någon komma i närheten av en med en kniv. Eller laser. Eller på vilka sätt man nu väljer att gå till väga när det kommer till skönhetsingrepp.

Detta bör du kontrollera

  1. Utbildning på personalen. Se till att kontrollera att de har alla rätt utbildning, såsom de påstår att de har. Ibland kan vissa skönhetskliniker påstå att de har legitimerade sjuksköterskor och läkare, trots att de inte har det. Tyvärr. För att vara på den säkra sidan så att du kan lita på dem som ska operera dina ögon, gör du kontroller av personalens utbildning hos Socialstyrelsen.
  2. Referenser. Man kan kontrollera om det finns det några klagomål på den skönhetsklinik som du funderar på att anlita. Gör de reklam för någon ny produkt som är ”lika bra” som de kända produkterna, bör du kontrollera om det finns andra som har råkat illa ut efter att ha använt den produkten, eller som har blivit opererade av den skönhetskliniken som du funderar på. Det gör du enklast hos Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Det handlar ju om din kropp, som du bör vara aktsam om. Det är ingen annan än du som kommer att göra det åt dig. Det är därför vi starkt rekommenderar att göra egna kontroller och ta reda på så mycket du kan om den skönhetsklinik som du funderar att anlita.  Läs mer om duktiga plastikkirurger på ögonlocksplastik på: http://www.ögonlocksplastikstockholm.se.