Menu

Atelierrestylane.se

Välj en certifierad salong när du vill göra Botox i Stockholm

Även om behandling med Botox är helt ofarlig, finns ändå risken för felbehandling med efterföljande biverkningar som till exempel hängande ögonlock och minskad mimik. En felaktig behandling med Botox kan till och med leda till att du under några månader ”fastnar” i ett ansiktsuttryck, något som kan upplevas som mycket obehagligt Det är dock viktigt att tänka på att effekten av Botox alltid är övergående, och det gäller så klart även eventuella biverkningar. Efter några månader har du åter full kontroll över din ansiktsmuskulatur.

Men för att undvika biverkningar helt och hållet ska du förstås alltid vända dit till en salong som verkligen är experter på Botox och kan bevisa det. Tyvärr är skönhetsbehandling en i stort sett oreglerad bransch i Sverige, och även om lagen kräver att alla som köper in och ger behandling med Botox ska ha medicinsk utbildning så ser verkligheten inte alls ut på det sättet. Ofta kan man stöta på Botoxbehandlingar i Stockholm även på mindre skönhetsinrättningar, till exempel i gallerior och andra offentliga platser.

Estetiska Injektionsrådet

Men att få en Botoxbehandling är inte som att göra naglarna eller färga ögonbrynen, det är en injicering med ett läkemedel, och det måste ske under seriösa och kontrollerade former. Därför är det viktigt att du aldrig genomgår en behandling med Botox om du inte i förväg kontrollerat att behandlaren har en medicinsk utbildning och har certifikat för att ge Botox. Du kan alltid fråga om detta, och även be att få se bevis. Ett bra tecken på att du har med en seriös salong att göra är att de är medlemmar i Estetiska Injektionsrådet. EI är en organisation som bildats för att få en mer kontrollerad skönhetsindustri i Sverige. Medlemmarna måste vara utbildade och veta hur man ger till exempel Botox på ett sätt som minimerar riskerna för biverkningar för kunden.

Botox i Stockholm

Botox kan göra underverk om behandlingen utförs på rätt sätt. För medelålders kvinnor kan det förlänga ungdomen med några extra år, när rynkor i pannan och mellan ögonbrynen blir för markanta och känns trista att se i spegeln. Eftersom effekten av Botox är övergående kan du alltid strunta i att förnya behandlingen när du känner att du är tillräckligt gammal att tillåta dig några rynkor. Botox är helt enkelt ett sätt att ta kontrollen över ditt utseende och inte vara helt utlämnad åt gravitationen och tidens tand. Men för att försäkra dig om att få en säker behandling utan biverkningar ska du alltid välja en salong i Stockholm som är medlemmar i Estetiska Injektionsrådet.