Menu

Atelierrestylane.se

Vilken åldersgräns gäller för fillers?

Många människor gör idag fillers för att jämna till eller förbättra sitt utseende. De som ännu inte provat är ofta nyfikna och skulle vilja veta mer om vad det innebär. Läs vidare här nedan.

Att göra fillers i Göteborg blir alltmer vanligt och förekommer i ett brett spann av åldrar. Både äldre som vill jämna ut huden från återkommande rynkor, men även yngre personer som vill bibehålla sin unga hud. Det finns idag ingen åldersgräns egentligen för att få dessa injektioner som kallas fillers. Med det sagt så håller ändå de allra flesta på 18-års gränsen och behandlar inte patienter som är yngre än så. Vilket ju naturligtvis är bra. Men vad innehåller egentligen dessa fillers som många går och får injicerat i ansiktet? Och var kan man placera dessa?

Veganska produkter

Det är vanligtvis läkare eller andra legitimerade personer som injicerar fillers på patienter. Injektionerna består av icke-animaliska produkter, vilket kan vara bra att veta. Dess aktiva ingrediens är hyaluronsyra och produkterna kan vara antingen Restylane eller Juvéderm.

Fillers injiceras direkt under huden och ska sedan verka för att sträcka ut huden ovanpå, så att eventuella rynkor slätas ut. Många får rynkor kring ögonen, i pannan eller vid munnen. Dessa är vanliga områden där många väljer att lägga sina fillers. Man kan även använda fillers för att förstora sina läppar eller för att reducera ärr. Vid en behandling så kommer resultatet snabbt. Man behöver dock fylla på om man vill bibehålla resultatet även fortsättningsvis.